logo

عایق الاستومریک

مقدمه و تاریخچه عایق الاستومریک

عایق الاستومری در دهه 1900 ساخته شد. معرفی این مواد و سایر مواد مبتنی بر پلیمر، انتقال صنعت مهمی را از استفاده از مواد طبیعی مانند عایق های سنتی (پشم سنگ و پشم شیشه) به استفاده از مواد مصنوعی و مواد شیمیایی نشان داد. محبوبیت عایق الاستومری به سرعت رشد کرد، در درجه اول به این دلیل که نیاز به هر نوع مانع بخار برای جلوگیری از انتقال رطوبت را از بین می برد. با افزایش در دسترس بودن عایق در اشکال مختلف (از جمله رولی و لوله ای)، محبوبیت آن به عنوان یک عایق، به ویژه در لوله کشی های تبرید و کاربردهای کانال کشی افزایش یافت. این یک جایگزین کاربر پسند برای سایر مواد بود، زیرا می‌توانست به طور قابل اعتمادی به سطوح مختلف متصل شود، نصب آن آسان بود، و عملکرد آن با پارگی یا سوراخ شدن به خطر نمی‌افتد.
تکامل فوم الاستومریک که برای اولین بار در اوایل دهه 1950 ایجاد شد، تأثیر چشمگیری بر صنعت عایق گذاشت، بارزترین دلیل این امر، مقاومت بالای آن در برابر رطوبت، نتیجه ساختار سلول بسته آن است و میلیون‌ها سلول کوچک که در برابر مایعات مقاومت می‌کنند. این ویژگی نه تنها تهدیدات مرتبط با رطوبت را به حداقل می رساند، بلکه عملکرد حرارتی پایدار و طولانی مدت را تضمین می کند. تقاضا برای فوم الاستومری در 2 دهه گذشته به دلیل افزایش آگاهی از کیفیت هوای داخل ساختمان (IAQ) به شدت افزایش یافته است .از آنجایی که فوم الاستومری حاوی فرمالدئید یا الیاف نیست و دارای ترکیبات آلی فرار بسیار کم (VOCs) است، در میان مصرف کنندگان مقبولیت گسترده ای پیدا کرده است.


هدف از استفاده از عایق الاستومریک

هدف اصلی و اولیه از عایق کاری محدود کردن جذب یا اتلاف انرژی گرمایشی و سرمایشی از سطوحی است که در دماهایی بالاتر یا پایین تر از دمای محیط کار می کنند. از عایق های حرارتی و برودتی الاستومریک معمولا برای کاهش مصرف انرژی در سیستم ها و تجهیزات HVAC استفاده می شود. حداقل میزان استفاده از عایق های الاستومری کانال ها و لوله ها غالبا در آیین نامه های انرژی تعیین شده اند که بسیاری از آن ها بر اساس استاندارد های ASHRAE تدوین شده اند.
(مهم) در بسیاری از موارد، ممکن است صرفه در این باشد که از میزان عایق کاری تعیین شده در آیین نامه گامی فراتر برداشت.
همچنین ممکن است به دلایل فنی، از جمله کنترل چگالش استفاده از عایق الاستومریک با ضخامتی بالاتر از ضخامت استاندارد استفاده نمود.
با انجام عایق کاری هزینه کل دوره ی عمر کاهش می یابد، زیرا ارزش رشد صرفه جویی در مصرف انرژی، از ارزش رشد قیمت عایق بیشتر است. و در تحلیل اقتصادی آن باید ارزش زمانی پول را در نظر گرفت.
هدف از عایق کاری حفظ دمای سطح در ترازی بالاتر از نقطه شبنم هوای محیط است. و در مناطقی که رطوبت نسبی بالا دارند ضخامت عایق لازم است برای جلوگیری از چگالش افزایش یابد تا علاوه بر جلوگیری از نقطه شبنم از نفوذ بخار آب جلوگیری گردد.


مواد تشکیل دهنده عایق های الاستومریک و فرآیند تولید

سه جزء اصلی مورد استفاده در ساخت عایق فوم سلول بسته الاستومری شامل موارد زیر است:
• ترکیبی از لاستیک مصنوعی، معمولاً لاستیک نیتریل بوتادین (NBR) و یا مونومر اتیلن-پروپیلن-دی ان (EPDM)
• پلی وینیل کلراید (PVC)
• یک عامل محرک شیمیایی

 

فرآیند تولید عایق الاستومریک

این اجزا در یک میکسر بزرگ ترکیب و مخلوط می شوند، مخلوط سپس وارد تجهیزات اکسترودینگ می گردند تا یک پروفیل یا شکل خاص، معمولاً یک لوله گرد یا یک ورق مسطح( عایق های لوله له ای یا رولی الاستومریک) تشکیل دهند. پروفیل در یک کوره تا دمای خاصی گرم می شود، فرآیندی که باعث می شود عامل شیمیایی محرک از جامد به گاز تبدیل شود. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، هزاران حفره کوچک هوا (سلول‌ها) - که همه به هم متصل هستند - تشکیل می‌شوند. پروفیل به دقت خنک می شود تا اطمینان حاصل شود که این سلول ها نشکن و دست نخورده باقی بمانند و ساختار سلول بسته مواد را حفظ می کنند. سپس به اندازه استاندارد برش داده می شود و برای حمل بسته بندی آماده می گردند.
فوم های الاستومری بدون استفاده از کلروفلوئوروکربن ها (CFC) ، هیدروکلرو فلوئوروکربن ها (HCFC) یا هیدروفلوئوروکربن ها (HFCs) ساخته می شوند و برای سخت ترین مشخصات محیطی مناسب هستند.


کاربرد و موارد استفاده از فوم های الاستومری

عایق های الاستومری سلول بسته از زمان ثبت اختراع در سال 1954 با موفقیت به عنوان عایق لوله و کانال مورد استفاده قرار گرفت. فوم الاستومریک که در طیف گسترده ای از اشکال و ضخامت ها موجود است، به راحتی قابل استفاده است تا به خوبی در انواع تجهیزات، از لوله کشی های مسکونی گرفته تا چیلرهای مراکز تجاری بزرگ، قرار گیرند.
فوم های الاستومری سلول بسته باید تمام الزامات درجه بندی آتش و حریق، ضریب گسترش دود، مسدود کردن نویز و استانداردهای کارایی را برای کاربردهای مختلف از جمله موارد زیر برآورده کنند:
• لوله کشی تبرید، خطوط آب سرد و گرم
• اجزای HVAC
• سیستم های کانال های انتقال هوا داخلی و خارجی
• چیلرها
• سیستم های مکانیکی در کاربردهای صنعتی، دارویی و دریایی و فراساحلی
• تاسیسات خورشیدی


پیشرفت های اخیر در زمینه عایق های الاستومری


در طول سال‌ها، پیشرفت‌های زیادی درزمینه عایق های الاستومری صورت گرفته است که آن را برای کاربردهای خاص مناسب کرده است.
این پیشرفت ها عبارتند از:
• عایق الاستومری یک عایق غیرهالوژن مناسب برای استفاده در فولاد ضد زنگ در کاربردهای با دمای (30- تا150 درجه سانتیگراد) می باشد. بر خلاف عایق های سنتی قدیمی (پشم سنگ و پشم شیشه) که بر اثر رطوبت خاصیت خود را از دست داده و باعث از بین رفتن سیستم های تاسیساتی می گردید.
• در دسترس بودن، کاربرد و نصب سریع که باعث صرفه‌جویی در زمان و هزینه اضافی برای استفاده در انواع لوله ها و اتصالات آنها، کانال ها و انواع تجهیزات می باشد.
• استفاده از انواع روکش های آلومینیومی بر روی فوم الاستومری که برای کاربردهای خارجی که در آن عایق های الاستومریک در معرض اشعه ماوراء بنفش (UV)، آب و هوا و استفاده فیزیکی( ضربه) قرار می گیرد.
• مقاومت در برابر رطوبت در مقایسه با سایر عایق ها، قوی ترین نقطه قوت عایق فوم الاستومری سلول بسته می باشد عملکرد حرارتی ، نصب آسان، دوام و ویژگی های عایق الاستومری آن را برای طیف گسترده ای از برنامه های HVAC، تبرید و لوله کشی مناسب می کند .این محصول رطوبت را جذب نمی‌کند، کثیفی یا زباله‌هایی را که از رشد کپک حمایت می‌کنند، به دام نمی‌اندازد. این ماده ای بدون فیبر، بدون فرمالدئید و با ) ترکیبات آلی فرار (VOC کم است، بنابراین کاندیدای خوبی برای آن دسته از افرادی هستند که به دنبال کیفیت هوای خوبی می گردند.


مزایا استفاده و نصب عایق های سلول بسته الاستومریک

در سیستم هایی با دمای پایین تر از دمای محیط، غالبا کنترل چگالش مهمترین هدف نصب عایق های الاستومریک است.
که در این سیستم، عملکرد این عایق به دو موضوع مجزا تفکیک می شود:
1- جلوگیری از چگالش روی سطح خارجی
2- به حداقل رساندن یا کنترل نفوذ بخار آب
جلوگیری از چگالش با استفاده از عایق فوم الاستومریک روی سطح به این سبب از اهمیت برخوردار است زیرا که از ایجاد شبنم و چکه کردن جلوگیری می کند؛ چکه کردن ممکن است سبب خیس شدن سطح زیرین شود و به مرور زمان باعث پوسیدگی تجهیزات گردد.
با حذف رطوبتی که بسیاری از کپک ها به آن نیاز دارند، رشد کپک را به حداقل می رساند و مانع از لک شدن و آسیب های احتمالی به پوشش خارجی می شود.


انواع عایق های حرارتی و برودتی الاستومریک

• عایق الاستومری از نوع EPDM اتیلین پروپیلن دیان مونومر رابر
• عایق الاستومری از نوع NBR/PVC پلی وینیل کلراید، نیتریل بوتادین رابر
• مهمترین مزایا و معایب این دو نوع عایق الاستومری سلول بسته :
• محدوده دمایی 50- الی 150+ در نوع EPDM - محدوده دمایی 30- الی 120+ در نوع NBR/PVC
• عایق های EPDM نسبت به عایق های NBR/PVCدر مقابل uv خورشید مقاومت بیشتر دارند ولی در نهایت باید از روکش های آلومینیومی 170 میکرون مسلح جهت محافظت بر روی استفاده کرد
• مقاومت عایق NBR در برابر موادی مثل روغن، گریس و سایر مواد شیمیایی بیشتر از عایق الاستومری EPDM است.


عایق های الاستومریک STI 

شرکت سامان تهویه ایرانیان STI با بیش از 15 سال سابقه در زمینه تهویه مطبوع ،طراحی، ساخت و کانال های گالوانیزه، ساخت کانال های فلکسیبل خرطومی و تامین عایق های الاستومریک STI FLEX سلول بسته، دارای انواع گواهینامه و استاندارد داخلی(گواهینامه فنی مرکز تحقیقات وزارت مسکن، راه و شهر سازی) و خارجی ازجمله ASTM E84 , UL2818 BS476می باشد و در انواع پروژه های خاص و بیمارستانی، نفت و گاز، دارویی، پتروشیمی، حمل و نقل ریلی(مترو) ، تجاری – اداری و مسکونی دارای رزمه ای منحصر به فرد را دارا است و در دو نوع عایق های رولی و لوله ای و انواع متعلقات نظیر تیپ ها و چسب ها را تامین و تولید می نماید.


عایق های الاستومریک لوله ای STI

عایق های لوله ای الاستومری STI FLEX از سایز( "8/3 تا " 4 16 )( میلیمتر الی 114 میلیمتر جهت استفاده در لوله های پنج لایه) در ضخامت های 10،13و 19 میلیمتر برای انواع لوله های مسی، گالوانیزه، فولادی و پنج لایه در انواع پروژه های بیمارستانی، نفت،گاز ، پتروشیمی، مسکونی، تجاری، اداری و مسکونی تامین می گردد. عایق های لوله ای الاستومریSTI FLEX با انواع روکش های آلومینیوم 130میکرون، 170میکرون مسلح (مخصوص فضاهای باز) و 230 میکرون برای فضا های داخلی و بیرونی تامین و تولید می گردد.
عایق های لوله ای الاستومریک STI FLEX را می توان در انواع چاکدار و چاکدار چسبدار تولید نمود تا سهولت نصب و سرعت اجرا را در تمامی پروژه افزایش دهند.
عایق های لوله الاستومریک STI FLEX از نوع NBR/ PVC می باشد و به علت کیفیت در ساخت، انعطاف پذیری و ساختار سلول بسته یکپارچه ای که دارند این امر سبب می شود که بخار و مایعات درون حفره هایی که درون آنها مملو از گاز است مانع از جذب رطوبت شوند و مقاومت حرارتی و ضریب انتقال حرارت خود را حفظ نمایند.
عایق فوم الاستومری لوله ای STI FLEX دارای ساختار سلول بسته به دلیل توانایی استثنایی آن در کنترل تراکم در سیستم های مکانیکی سرد (زیر محیط) به عنوان عایق لوله هایHVAC ، مبرد شناخته می شود. عایق فوم الاستومری STI FLEX به دلیل نفوذپذیری کم بخار آب، به خاطر ساختار سلول بسته و متراکم، یک انتخاب عالی برای محافظت از لوله ها، کانال ها و تجهیزات در برابر یکی از رایج ترین مشکلات و نگرانی های کارفرمایان یعنی خورندگی در صنعت ساختمان است.
هنگامی که آب، بخار آب یا رطوبت به عایق نفوذ می کند و به سیستم های مکانیکی گران قیمت حمله می کند، و یک مشکل پرهزینه را بوجود می آورد، اما با استفاده از عایق های رولی و لوله ای STI FLEX که دارای ضریب جذب آب بسیار کم است و از تراکم بالایی برخوردار است قابل پیشگیری است.
عایق فوم الاستومریک STI FLEX هنگامی که به درستی طراحی، مشخص و نصب شوند، می تواند به طور موثر افزایش یا افت گرما و کنترل تراکم را برای عمر سیستم مکانیکی مدیریت کنند .بر خلاف انواع عایق الاستومری سلول باز، فوم سلول بسته کارایی حرارتی خود را از دست نمی دهد یا به عنوان منبع غذایی برای رشد کپک در تماس رطوبت با عایق عمل نمی کند.


نکته
یکی از مهمترین ملاحظات در طراحی، تعیین و نصب عایق فوم الاستومری، ضخامت عایق است. عواملی مانند دمای سیال یا گاز (خط) در لوله یا تجهیزات، نوع لوله، اندازه لوله، دمای محیط، رطوبت نسبی، و اینکه آیا یک پوشش بیرونی محافظ اعمال خواهد شد یا خیر برای محاسبه ضخامت عایق صحیح ضروری است.


نکته مهم:
عایق معمولاً محافظت محدودی را قبل از وقوع یخ زدگی ارائه می دهد، عواملی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از:
• وضعیت سیال: استاتیک و سرعت جریان سیال
• نوع سیال
• دمای سیال
• دمای محیط
• اندازه لوله یا سایز لوله

عایق های رولی الاستومریک STI

عایق های رولی الاستومریک STI FLEXیک عایق فوم الاستومری سلول بسته است که در ضخامت های 6،10،13،16،19.25 میلیمتر تولید و ایده آل برای لوله هایی با سایز های بزرگ (بیش از 4 اینج)، اتصالات، چیلرها، مخازن، تجهیزات، منابع و کانال های هوا استفاده می گردد.
عایق های الاستومری رولی STI FLEX از نوع NBR PVC ( نیتریل بوتادین رابر) می باشد و با توجه به ساختار منعطف و یکپارچه سلول بسته که دارد بر خلاف عایق های سنتی و قدیمی (پشم سنگ یا پشم شیشه) برای عملکرد طولانی مدت و محافظت در برابر رطوبت و تنش های محیطی، دوام منحصر به فرد را ایجاد می کند.
عایق های الاستومریک STI FLEX را با انواع روکش های آلومنیومی 130 میکرون، 170 میکرون( مسلح نخدار)، و 230 میکرون در انواع محیط ها و فضا های داخلی و بیرونی می توان استفاده نمود. شرکت سامان تهویه ایرانیان این توانایی را دارد که عایق های پتویی الاستومری را با انواع چسب های ساده، چسب های دو طرفه مسلح (شبکه ای) و چسب دو طرفه سلولوزی را تولید نماید.

کاربردهای عایق الاستومریک STI

عایق الاستومری لوله ای و رولی STI FLEX را می توان در طیف گسترده ای از کاربردها استفاده کرد، اما رایج ترین آنها عبارتند از:
• عایق لوله مبرد
• عایق لوله HVAC
• عایق لوله VRF جریان مبرد متغیر
• عایق لوله و تجهیزات آب سرد
• عایق لوله برودتی تا منفی -40 درجه سانتیگراد
• عایق لوله آب سرد و گرم خانگی NBR/PVC (-40 تا +120 ) سانتیگراد
• داکت لاینر
• عایق کانال هوا
• تضعیف صوتی لوله ها و کانال ها (فرکانس های پایین تر)
• مقاومت عایق های الاستومریک STI FLEX در برابر قرار گرفتن در معرض اشعه ماوراء بنفش UV


با توجه به قرار گرفتن در معرض مستقیم اشعه ماوراء بنفش UV، عایق فوم الاستومری در طول زمان تخریب می شود، بنابراین باید با ایجاد روکش آلومینیومی مسلح نخدار 170 میکرون STI کاور گردد تا در مقابل UV محافظت شود. لمینیت آلومینیومی ایجاد شده بر روی عایق های لوله ای و رولی با کیفیت بالا شرکت سامان تهویه ایرانیان در برابر اشعه ماوراء بنفش و عوامل خارجی مقاومت می کند. به لطف فویل آلومینیومی 170 میکرون که روی آن لمینت شده است، به ضریب مقاومت در برابر انتشار بخار به حد بسیار بالایی می رسد. همچنین فویل های روکش آلومینیومی مسلح 170 میکرون با چسب تولید می شود و باعث صرفه جویی زیادی در زمان و کار می شود.

عایق های الاستومریک STI FLEX با روکش های آلومینیومی

عایق لوله ای و رولی STI FLEX با روکش آلومینیوم130 میکرون : این نوع روکش آلومینیوم جهت محافظت در برابر صدمات ناشی از ضربه و فشار استفاده می گردد و نسبت به مدل 170 میکرون در فضای باز استفاده نمی گردد و در مقابل شعله مقاومت کمتر دارد.
عایق لوله ای و رولی STI FLEX با روکش آلومینیوم170 میکرون : این نوع روکش آلومینیوم به سبب الیاف تنیده شده در آلومینیوم (مسلح) کارایی بهتر در نصب و جهت محافظت در برابر صدمات ناشی از ضربه، فشار و عوامل جوی (UV) خورشید استفاده می گردد و نسبت به مدل 130و230 میکرون می توان در فضای باز استفاده گردد و در مقابل شعله مقاومت بسیار خوبی دارند .
عایق لوله ای و رولی STI FLEX با روکش آلومینیوم230 میکرون : این نوع روکش آلومینیوم جهت محافظت در برابر صدمات ناشی از ضربه و فشار استفاده می گردد و نسبت به مدل 170 میکرون در فضای باز استفاده نمی گردد و در مقابل شعله مقاومت کمتر دارد و به سبب ضخامت بیشتر نسبت به مدل های عنوان شده نصب سختری دارند.
الزامات و استاندارد های ایمنی آتش نشانی ،حریق و دود عایق های الاستومریک STI FLEX
عایق های الاستومریک شرکت سامان تهویه ایرانیان STI از استانداردهای ساخت ASTM C 534) C411) پیروی می کنند و استانداردهای حیاتی ایمنی آتش سوزی و دود مانند ASTM E 84- UL 504) و NFPA را رعایت می کنند. عایق های شرکت سامان تهویه ایرانیان STI FLEXکه با دارا بودن تمامی این استاندارد ها و رعایت این استانداردها به به مهندسان این را اجازه می‌دهد عایق‌های الاستومری را روی لوله‌ها، مخازن، کانال ها و پلنیوم‌های هوا استفاده نمایند.


عایق های لوله ای و رولی پشت چسبدار الاستومریک STI

شرکت سامان تهویه ایرانیان این توانایی را دارد که عایق های رولی پشت چسبدار را با انواع بهترین چسب ها نظیر چسب مایع مخصوص عایق الاستومریک STI، چسب های دو طرفه مسلح STI و چسب های دو طرفه سلولوزی STI تولید نماید.
همچنین می تواند عایق های لوله ای را بصورت چاکدار و چاکدار چسبدار جهت سهولت در نصب و اجرا تولید نماید.
• انواع تیپ های درزگیر عایق الاستومری STI FLEX
شرکت سامان تهویه ایرانیSTI در محل کارخانه خود انواع تیپ های با کیفیت و دارای استاندارد را تولید می نماید.
• تیپ های درزگیر پشت چسبدار ساده و مسلح از جنس عایق:STI در ضخامت های 3،6،10 میلیمتر و در عرض های متنوع و به درخواست پروژه های مختلف تولید می گردند.
• تیپ های آلومینیومی مسلح نخدار 170 میکرون STI : در عرض های 3،5،7،10 سانتیمتر که این نوع تیپ ها در برابر فشار، پارگی،حریق، چسبندگی بسیار مقامت خوبی دارند و می تواند جایگزین بسیارخوبی برای تیپ های قدیمی باشند.
• تیپ های برزنتی نخدار STI: این نوع تیپ ها مخصوص عایق های الاستومریک می باشد که در محل درز عایق ها نصب می گردد این نوع تیپ های درزگیر نسبت به دو مدل از جنس عایق و آلومینیومی 170 میکرون کلاس حریق ندارند.

چرا سامان تهویه ایرانیان:
تفاوت در جزئیات است و آینده از سمت شرکت سامان تهویه ایرانیان STI کوه های بزرگ غیر قابل عبور و تیره، قابل دسترس و روشن به نظر می رسند و این شعار همیشگی شرکت سامان تهویه ایرانیان است که با تلاش بی دریغ مدیران و کارشناسان خود محصولی برتر را با تمامی استاندارد های داخلی و خارجی از قبیل گواهی نامه فنی مرکز تحقیقات وزارت راه، مسکن و شهرسازی، ASTM E84، UL2818، BS 476 و... را تآمین و تولید می نماید. و نام خود را در زمره برند های پیشرو در زمینه صنایع تهویه مطبوع، تبرید و ...نمایان می نماید.

کامنت بگذارید

محصولات

عایق الاستومریک

استفاده از عایق های الاستومریک عمدتاٌ برای تحقق یک یا چند هدف انجام می گیرد: • صرفه جویی در مصرف انرژی : به حداقل رساندن اتلاف یا جذب ناخواسته گرمای سیستم های HVAC ساختمان، همچنین حفاظت از منابع طبیعی و مالی.• استفاده از ضخامت اقتصادی: انتخاب ضخامت عایق به طوری که حداقل هزینه کل دوره ی عمر را داشته باشد.• ...

عایق الاستومریک

ضخامت های معمول در خصوص عایق های الاستومریک 10، 13 و 19 میلیمتر می باشد. این عایق لوله ای به شکل شاخه های دو متری بوده که پس از اجرا و تست لوله های تأسیساتی و ایجاد شیار در طول عایق لوله ای، به دور لوله افتاده و با چسب و تیپ درزگیر مخصوص اجرا می گردد. این نوع از عایق ها جایگزین سایر عایق های سنتی و قدیمی نظیر: پشم شیشه، پشم سنگ، مل و ماستیک، فوم سفید رنگ و ...، جهت عایق نمودن لوله های سرمایش و گرمایش، لوله های آب مصرفی، تأسیسات و ... می باشند